- Collet Law

Collet Law
"In 1995 ben ik advocaat geworden om anderen te helpen en bij te staan in het vinden van hun rechten."
"Als advocaat bied ik creatieve, vaak ongewone, oplossingen om een constructief resultaat te verkrijgen. Als ik denk dat het niet mogelijk is, zal ik dat zeggen, maar als ik een optie zie, dan zal ik dat uitleggen."
"Door goed te luisteren en te analyseren heb ik geleerd te balanceren tussen wensen, feiten en mogelijkheden."
NET
Ga naar de inhoud

Achtergrond
CV in het kort

Nu ruim 25 jaar ervaring als advocaat.

mr. Michel Arnold COLLET is in Antwerpen, België geboren. Hij heeft rechten gestudeerd aan de universiteit Maastricht (1987-1993) en is op 7 november 1995 als advocaat beëdigd bij de rechtbank Breda. Na eerst in Bergen op Zoom (1995-1999) en daarna in Waalwijk (1999-2005) te hebben gewerkt, is hij op 1 september 2005 een eigen kantoor begonnen in Rotterdam: Collet International Lawyers & Associates. Er werd toen ook samengewerkt met een advocatenkantoor in Beijing en eentje in Leuven.

Dit Rotterdamse kantoor is later omgedoopt tot Collet Advocaten, waarvan ook een vestiging in 's-Hertogenbosch en eentje in Alkmaar zijn opgezet (Collet Advocaten Alkmaar is nog steeds actief). Omdat advocaten niet op twee plaatsen gevestigd mogen zijn, al helemaal niet over de arrondissementsgrenzen heen, dienden deze vestigingen te verzelfstandigen.

Intussen werden meerdere stagiaires opgeleid door en met mr. Collet. De meesten daarvan zijn nog actief als advocaat in den lande.

In 2016 werd het kantoor in Rotterdam weer omgedoopt tot C & M Advocaten. De naam was wat cryptisch, maar kon op allerlei zaken duiden, het doel was echter om met drie nieuwe stagiaires een nieuwe weg in te slagen. Zij besloten echter hun eigen weg te gaan als Mao Advocatuur en in maart 2021 vertrok de laatste stagiaire.

Na vijftien jaar dit kantoor te hebben aangestuurd, besloot hij om per 1 april 2021 verder te gaan als eenmanskantoor in Roosendaal.Collet Law
Roosendaal
Het logo
Het originele logo is door Collet ontworpen toen hij 14 jaar oud was. Het staat voor twee partijen die met elkaar verbonden zijn en samen een groter geheel maken.

logo scocoHet is later gebruikt voor een studentenorganisatie (SCoCo) waarin hij actief was. Dat paste immers prima, enerzijds omdat de letters wel een beetje in het logo verborgen lijken te zitten en anderzijds omdat de organisatie tot doel had diverse studentenverenigingen samen te coördineren en zo een sterker geluid te laten horen aan het universiteitsbestuur.

Die organisatie is later opgeheven en daarmee kwam het logo weer volledig in eigen handen.
Hierdoor kwam het logo weer in beeld voor het doel van Collet toen hij in 2005 zijn kantoor opzette, waarbij een goede samenwerking tussen advocaten moet kunnen leiden tot een nog beter resultaat voor de cliënten.
logo CILA

Waar hij zijn eerdere kantoren toch meer ervaarde als groepjes eilanden, wel beschikbaar voor overleg, maar vanwege de drukte en verschillende rechtsgebieden niet veel synergie creëerden, wilde hij dat anders aanpakken. Zo werd het logo in gebruik genomen voor Collet ineternational Lawyers & Associates.

Nu wordt het logo nog gebruikt door Collet Advocaten Alkmaar en Collet Law Roosendaal.

Het logo is wel licht aangepast ten opzichte van het origineel, de twee kleine ringen in het midden lopen nu als één lijn door met de grote cirkel, een ononderbroken lijn vormend, die de ontwikkeling en doelstelling van het advocatenkantoor moet verbeelden. Alles hangt nu eenmaal met elkaar samen, en tegelijk kan je als je dat goed weet te benutten ook sterker maken.

logo C&MTevens werd er een achtergrond aan toegevoegd, die weer samenhing met de eerste website die in 2005 werd ontworpen en waarvan nu linksboven nog een stukje terug te vinden is. Door een verloop in tint ontstaat er een nieuwe dimensie aan het logo. Het licht in de duisternis, de hoop op een rechtvaardigere wereld. Want dat is waar Collet voor staat, het bijdragen aan een betere wereld. Dat deed hij al toen hij opkwam voor de klasgenootjes die gepest werden, en dat doet hij nu nog steeds voor zijn cliënten.

Al kan Collet de wereld nimmer in zijn eentje redden, hij blijft ook af en toe geheel pro deo zaken op zich nemen, zodat ook de armlastigen bij complexe zaken de vereiste rechtsbijstand kunnen krijgen. Het logo slaat nu vooral op het samenwerken van advocaat met zijn cliënt en het zo samen sterker zijn. Verbeteren is een kwestie van geven. Als iedereen een beetje geeft, worden we ar allemaal een stukje beter van, zo dekt het logo nog steeds de lading.
Collet Law B.V.
Laan van Brabant 30
4701 BK  Roosendaal

KvKnr. 17180419
Created with WebSite X5
CONTACT
+00 31 6 20137498
collet@colletinternational.com
Terug naar de inhoud